Chicken fingers

Τραγανιστές μπουκιές φρέσκου κοτόπουλου παναρισμένες με βιολογικές νιφάδες καλαμποκιού.


Συστατικά

  • 500 γρ. Corn Flakes BIO Millhouse

  • 1 φιλέτο φρέσκο κοτόπουλο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 200 γρ. σκόνη βρώμης Millhouse
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

  • Σκεύη
  • 3 δοχεία για τα μείγματα
  • 1 ταψί
  • 1 αναδευτήρι
  • 1 σπάτουλα
  • 1 multi
  • 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200℃ αέρα με αντιστάσεις.

Βήμα 2
Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες πάχους 2 -3 εκατοστών. Κάνουμε σκόνη την βρώμη στο multi και την ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Σπάμε τα Corn Flakes και τα ανακατεύουμε με λίγη παρμεζάνα.

Βήμα 3
Παίρνουμε ένα ένα τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με την σκόνη βρώμης. Έπειτα, τα βυθίζουμε πρώτα στο μείγμα του αυγού και στη συνέχεια στο μείγμα των Corn Flakes. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.

Βήμα 4
Σε ένα ταψί, βάζουμε μια λαδόκολλα, όπου την βρέχουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε μέσα τα φιλετάκια και τους ρίχνουμε από πάνω λίγο παρμεζάνα. Με το που τα βάλουμε μέσα στο φούρνο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170℃ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.

Αφήστε μας τα σχόλιά σας

Άλλες συνταγές

Όλες οι συνταγές