Σπιτικά Oat Cookies

Αυτά τα μαλακά και γευστικά μπισκότα βρώμης είναι ιδανικά για πρωινό ή σαν σνακ. Δημιουργήστε τα με τα αγαπημένα σας συστατικά: chips σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.


Συστατικά

  • 130 γρ. Quick Oats Millhouse

  • 3/4 φλιτζάνι ή 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό φλιτζάνι (1 ράβδος / 115 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι πρόσθετα υλικά της αρεσκείας σας (δείτε τη σημείωση για τις επιλογές)

  • Σκεύη
  • Mixer
  • 1 μεγάλο μπολ
  • 1 ταψί
  • Αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2
Σε ένα mixer, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε στο μείγμα το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μόνο μέχρι να συνδυαστούν. Μην ανακατεύετε. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και όλα τα άλλα πρόσθετα υλικά της αρεσκείας σας, και συνεχίζουμε να αναμιγνύουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να συνδυαστούν. Όσο λιγότερο ανακατεύουμε, τόσο πιο μαλακά θα είναι τα μπισκότα. Η ζύμη θα είναι κολλώδης και μαλακή σε αυτό το σημείο, οπότε την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30-60 λεπτά. Καλύπτουμε το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Βήμα 3
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Βήμα 4
Τοποθετούμε στρογγυλές σφαίρες ζύμης στο ταψί, μεγέθους 2 κουταλιών της σούπας η κάθε μία και με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, έως ότου τα μπισκότα αρχίσουν να γίνονται καφέ στα άκρα και το κέντρο είναι ακόμα μαλακό. Τα μπισκότα θα φαίνονται υγρά στο κέντρο, αλλά θα συνεχίσουν να ψήνονται στη ζεστή επιφάνεια του ταψιού. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Αποθηκεύουμε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 4 ημέρες ή παγώνουμε μέχρι και για 2 μήνες. Για να ξεπαγώσουν, τα αφήνουμε στον πάγκο, ακόμα καλυμμένα, ή τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Σημειώσεις
Για πρόσθετα: Ένας πολύ καλός συνδυασμός προσθέτων είναι τα chips σοκολάτας (dark ή γάλακτος), οι ξηροί καρποί (πεκάν, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια) και τα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, αποξηραμένα cranberries, αποξηραμένα κεράσια). Τα πεκάν και οι σταφίδες είναι υπέροχα μαζί, όπως τα φιστίκια και τα cranberries και τα αποξηραμένα κεράσια και τα chips σοκολάτας. Εάν προσθέσετε μόνο ένα είδος πρόσθετου υλικού, χρησιμοποιήστε ½ φλιτζάνι αντί για 1.

Αφήστε μας τα σχόλιά σας

Άλλες συνταγές

Όλες οι συνταγές