Σοκολατένιες κρέπες βρώμης

Αυτές τις σοκολατένιες κρέπες από βρώμη δεν έχουν αυγό και αποτελούν μια πιο υγιεινή εκδοχή της κλασσικής συνταγής.


Συστατικά

  • 40 γρ. Quick Oats Millhouse

  • 120 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο Millhouse κοσκινισμένo
  • 360 ml (1 1/2 φλιτζάνι) γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι + 1 κουταλάκι του γλυκού για να καλύψετε το τηγάνι

  • Για την επικάλλυψη οτι προτιμάτε (μαρμελάδα, σιρόπι, μέλι ή σοκολάτα)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, την σκόνη κακάου και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι, ανακατεύοντας με ένα αναδευτήρι.

Βήμα 2
Προσθέτουμε τη βρώμη και χτυπάμε μέχρις ότου αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα.

Βήμα 3
Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 4
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλοίφουμε τον πυθμένα με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι.

Βήμα 5
Ρίχνουμε μισή κουτάλα (περίπου 1/4 φλιτζάνι) από το μείγμα στη μέση του τηγανιού. Αμέσως, σηκώνουμε το τηγάνι και περιστρέφουμε ώστε το μείγμα να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια.

Βήμα 6
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό, έως ότου τα άκρα αρχίσουν να φαίνονται στεγνά αλλά όχι τραγανά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, σηκώνουμε τις άκρες και με τα δάχτυλά μας γυρνάμε την κρέπα. Μαγειρεύουμε την κρέπα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 7
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθεί ολόκληρο το μείγμα.

Βήμα 8
Γεμίζουμε τις κρέπες με ότι επιθυμούμε και τις διπλώνουμε σε τεταρτημόρια.

Επικαλλύπτουμε με σιρόπι (ή ότι άλλο θέλουμε) και απολαμβάνουμε!

Αφήστε μας τα σχόλιά σας

Άλλες συνταγές

Όλες οι συνταγές