Light & Diet Cheesecakes

Τραγανά, πεντανόστιμα, μοναδικά mini cheesecakes με αγνά υλικά. Μια υγιεινή συνταγή με λίγες θερμίδες.


Συστατικά

  • 250 γρ. Light & Diet Millhouse

  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 50 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα

  • Για την κρέμα:
  • 650 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Λίγο μέλι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

  • Για την επικάλυψη:
  • Μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

  • Σκεύη
  • Μπλέντερ ή multi
  • 2 μπωλ
  • Τσέρκι ζαχαροπλαστικής ή φόρμα με τοιχώματα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο multi τα δημητριακά και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 2
Βάζουμε τα τσέρκια ζαχαροπλαστικής σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φόρμες με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα στο κάθε τσέρκι το μείγμα της βάσης πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο cheesecake χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι μεγάλο, και κάνουμε τα παραπάνω.

Βήμα 3
Κρέμα: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί με λίγο μέλι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 3 λεπτά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Για κάθε cheesecake, αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε τα γλυκό στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Βήμα 4
Επικάλυψη: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας με το λεμόνι. Μόλις κρυώσουν καλά τα cheesecakes στο ψυγείο, καλύπτουμε την επιφάνειά τους με το μείγμα της μαρμελάδας. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φράουλες ή φρούτα του δάσους.

Αφήστε μας τα σχόλιά σας

Άλλες συνταγές

Όλες οι συνταγές